Turkije

Turkije behoort sinds jaar en dag tot de meest populaire vakantie landen van Europa. Mooie stranden, oude steden en dorpen, voldoende cultuur, heerlijke traditionele maaltijden en vooral veel zon. Niet verwonderlijk dan ook dat Turkije een populaire last minute bestemming is geworden.
Vliegtuigen vliegen af en aan vanuit Nederland en Duitsland op luchthavens nabij Izmir, Bodrum, Ankara, Istanbul, Antalya en vele andere populaire steden.
Turkije heeft altijd bekend gestaan om zijn goede prijs kwaliteit verhouding. De gunstige Turkse Lira – volgens het Guiness Book Of Records de meest onstabiele munteenheid ter wereld – en de sterke Euro houden deze prijs kwaliteit verhouding stevig in stand. Turkije zou heel graag onderdeel worden van de Europese Unie en steekt dat niet onder stoelen of banken. Het Turkse bureau voor toerisme in Nederland heeft er veel aan gedaan om Turkije als populair vakantieland te behouden. In hetb land zelf wordt er binnen de echte vakantie steden ook hard aan gewerkt om alle last minute Turkije toeristen van alle gemakken te voorzien.

last minute turkije

Turkse vakantiesteden

De vakantiesteden als Antalya, Izmir, Bodrum, Camdibi, Fethiye, Manavgat en Alanya maken zich klaar om de grote drommen last minute Turkije vakantiegangers op te vangen. Ondanks de economische crisis komen de Nederlanders toch in grote getale naar de Turkse badplaatsen.Vertier is hier genoeg, en de zon het strand en de vele adventure sporten wachten de toeristen op. Turks nachtleven is niet anders dan we in Spanje kunnen verwachten. De clubs openen pas na tienen, en draaien door tot de volgende ochtend. Jong en oud vindt hier hun geneugten. De Turkse vakantieoorden aan de zuidkust behoren ook tot de snelst groeiende van Turkije en hebben nog steeds het meeste baat bij de grote horden vakantiegangers die hun heil zoeken in Turkije.

Turkse Eilanden

Turkije heeft zoveel ongelofelijk mooie eilanden te bieden, die dan wel per dagboot te bezoeken zijn of waar de gehele week verbleven kan worden.
Soms lijkt de tijd te hebben stil gestaan, en na enkele dagen maakt het eilandleven zich meester van elke toerist. De rust, de natuur, het ruisen van de zee en vooral de stilte maken deze plekken als uniek.

Turkse Hoofdsteden Ankara en Istanbul

De twee grootste steden van Turkije zijn Ankara en Istanbul. Het bezoek van beide steden is zeker de moeite waar om eens een andere kant van Turkije te leren kennen. Deze miljoenensteden laten zien wat Turkije nog meer te bieden heeft dan zon, stand en nachtleven. In deze steden bloeit het van cultuur en eeuwenoude tradities vermengt met de moderne westerse economie. Een week in beide steden is niet genoeg om alle mooie plekken te leren kennen. Een uitstekende plek voor een last minute Turkije city trip.

Turkije met zijn lage Turkse Lira, verwelkomt de Europese Euro’s met open armen, en dit maakt Turkije een ideaal last minute vakantieland.

Top 5 aanbieders van een last minute Turkije

Plaats Logo Beoordeling Beschrijving Links
1 “Wat uw reisplannen ook zijn!” Site bezoeken
Meer lezen
2 “uw reisorganisatie voor last minute, all inclusive vakantie en rondreizen” Site bezoeken
Meer lezen
3 “Vliegreizen naar de zon in Griekenland, Egypte, Spanje en Turkije” Site bezoeken
Meer lezen
4 “Reizen naar zonnige bestemmingen rond de Middellandse zee” Site bezoeken
Meer lezen
5 “Zonvakanties, last minutes, wintersport en meer” Site bezoeken
Meer lezen

Meer informatie over Turkije